Китай у 2009 р. став другим за обсягом ринку алмазів у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай у 2009 р. став другим за обсягом ринку алмазів у світі

324
В минулому році Китай став другим за обсягом ринком алмазів в світі після США, обігнавши Японію, повідомляє Reuters із посиланням на інформаційне агентство Синьхуа.
Обсяг торгів на Шанхайській біржі алмазів збільшився минулого року на 16,4% і перевищив 1,5 млрд дол. завдяки економічному зростанню в країні, говориться в повідомленні. Оскільки економіка стабільно розвивалася, відповідно зростав і споживчий попит на ювелірні вироби, особливо на діаманти до весіль.
Зростанню продажів діамантів в найбільш населеній країні світу сприяють велика кількість клієнтів і зростання добробуту середнього класу.
Нагадаємо, попит на алмази знизився під впливом світової фінансової кризи, яка змусила низку добувних компаній зменшити обсяги виробництва або перевести частину алмазодобувних підприємств в режим підтримки робочого стану.
На думку експертів Anglo American, збільшення діамантового виробництва в світі, в період до 2020 р., буде пов'язане зі зростанням попиту на дорогоцінне каміння з боку китайського та індійського ринків.
Зазначимо, що попит на алмази в Китаї почав розвиватися лише в 1990-х роках, коли компанія De Beers провела свою глобальну рекламну кампанію, зробивши ставку на бажання китайців слідувати західній моді. De Beers на 45% належить гірничодобувній групі Anglo American.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас