Великобританія засудила США за регулювання діяльності банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія засудила США за регулювання діяльності банків

Казна та Політика
299
Міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг заявив, що виступає проти плану президента США Барака Обами з перегляду регулювання банківського сектора.
Дарлінг застеріг США від самостійного просування шляхом запропонованих Обамою змін, які передбачають скорочення розмірів банківських структур, а також обмеження ведення ними торгівлі цінними паперами за рахунок власних коштів, передає Reuters.
Як заявляє Дарлінг, заходи, запропоновані главою американського Білого дому, не будуть ефективними доти, поки вони не отримають підтримки провідних банків інших країн.
"Якщо кожен буде робити те, що він хоче, це не принесе жодного результату. Система баків не замикається всередині якоїсь однієї країни, вона діє в усьому світі. Банки здатні самоорганізуватися таким чином, щоб "перетекти" в іншу країну, якщо в їх власній режим став жорсткішим, і це нікому не принесе ніякої користі", - відзначив глава британського Мінфіну.
Нагадаємо, кілька днів тому Обама оголосив про нові обмеження бізнесу великих комерційних банків. Так, президент запропонував накласти законодавчі обмеження на розміри пасивів найбільших банків, а також обмежити банківську практику торгівлі цінними паперами за рахунок власних коштів (proprietary trading), у тому числі за рахунок внесків громадян, застрахованих державою.
У числі нових заходів фінансового регулювання президент США також назвав лімітування розмірів фінансових корпорацій і обмеження ділових зв'язків банків з такими "тіньовими" інвестиційними інститутами, як хедж-фонди та фонди private equity.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас