Die Welt: Криза в економіці загрожує перетворитись на кризу планування родини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Die Welt: Криза в економіці загрожує перетворитись на кризу планування родини

238
Політикам необхідно визнати, що їх вплив обмежений, коли мова заходить про те, одружуються громадяни чи ні. Той факт, що за роки найважчої за весь післявоєнний період економічної кризи на світ з'явиться дуже мало дітей, експерти вже передбачали. Адже ніщо не стримує в промислово розвинених країнах намір обзавестися потомством більше, ніж туманні перспективи на майбутнє.
Це вже показало єдине подібне історичне скорочення народжуваності в Східній Німеччині після возз'єднання країни. Не лише у Німеччині, але і у всіх розвинених країнах жінки сьогодні народжують рідше, ніж в колишні часи. Але є і країни, в яких рівень народжуваності ніколи не опускався так низько як у ФРН.
Не лише в Швеції або Франції, але і у Великобританії, Нідерландах і в США жінки в середньому народжують на світ набагато більше дітей, ніж у Німеччині. Цікаво, що ці держави переслідують абсолютно різні стратегії в політиці із захисту родини: тоді як шведи витрачають багато грошей на інфраструктуру, тобто дитячі садки та ін., англійці надають сім'ям переважно фінансову допомогу.
Французи покладаються на фінансову допомогу і ясла, в США, навпаки, держава не робить ні того, ні іншого. Але на відміну від Німеччини, у всіх цих країнах обзаведення потомством все ще вважається природною і зрозумілою справою.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас