Британський міністр фінансів застеріг Обаму від надмірно завзятої "війни із Уолл-стріт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський міністр фінансів застеріг Обаму від надмірно завзятої "війни із Уолл-стріт"

377
Розроблений президентом США Бараком Обамою план перегляду регулювання банківського сектора, який був сприйнятий як оголошення "війни Уолл-стріт", загрожує порушити міжнародну координацію. З таким попередженням виступив міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг в інтерв'ю, опублікованому британською газетою Sunday Times.
Дарлінг застеріг США від самостійного просування шляхом пропонованих змін Обамою, які передбачають скорочення розмірів банківських структур, а також обмеження ведення ними деяких високоризикованих видів операцій.
На думку міністра, радикальні заходи відносно кредитних установ не допомогли б запобігти фінансовій кризі. Він закликав до єдності в лавах країн "двадцятки" і пошуку спільних рішень.
Глава британського мінфіну побоюється, що ініціативи американської адміністрації здатні підірвати консенсус країн "двадцятки" в сфері реформування глобальної фінансової системи.
"якщо кожен робитиме свою власну справу, це абсолютно ні до чого не призведе. Банки - глобальні, і вони досить добре здатні самоорганізовуватися так, щоб, якщо в одній країні режим важкий, "перетекти" в іншу, і це нікому не приносить жодної користі", - підкреслив Дарлінг.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас