Білоруські митники скаржаться, що Росія посилила пропускний режим на кордоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські митники скаржаться, що Росія посилила пропускний режим на кордоні

282
Білоруські митники повідомили, що Росія збільшила кількість співробітників на митниці на російсько-білоруському кордоні. При цьому російські митники не посилювали заходи із огляду товарів.
"Кількість співробітників російської митниці на кордоні з Білоруссю, наскільки мені відомо, збільшено", - заявив голова Державного митного комітету Білорусі Олександр Шпильовський.
Зокрема, на Смоленській митниці, за його даними, додатково працює близько 120 митників. "На інших митницях кількість співробітників теж збільшена", - сказав Шпильовський. "Ці заходи проводяться під приводом винесення митного контролю на зовнішній кордон", - додав він.
Перший етап роботи Митного союзу Білорусі, Росії і Казахстану почався 1 січня 2010 року: набуває чинності єдиний митний тариф. Остаточно Митний союз розпочне діяти з 1 липня 2010 року з набуттям чинності його Митного кодексу.
Голова Митного комітету Білорусі підкреслив, що йдеться лише про збільшення чисельного складу представників митних служб Росії на кордоні з Білоруссю.
"Будь-яких дій з посилення огляду товарів, вантажів ми не спостерігаємо, йдеться лише про чисельне збільшення митної служби на кордоні з Білоруссю з боку РФ", - сказав Шпильовський.
Йому важко сказати, чим викликане збільшення чисельності митної служби. Шпильовський повідомив, що Білорусь не має наміру робити жодних заходів у відповідь. "Жодних заходів у відповідь ми вживати не будемо. У нас з Росією скасований митний контроль", - сказав Шпильовський.
В Митному комітеті припускають, що збільшення кількості митників пов'язане з прийнятою в 2008 році Концепцією про митну службу РФ. За Концепцією, Росія має намір перенести митний контроль з внутрішніх пунктів на кордон.
"Планується створити уздовж кордону митні пункти на відстані від кордону до 100 кілометрів", - сказав Шпильовський. За його словами, митне оформлення проводитиметься на кордоні, а товари пред'являтимуться в митних пунктах.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас