Обама назвав "ударом по демократії" відміну обмежень на фінансову участь корпорацій у виборах в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама назвав "ударом по демократії" відміну обмежень на фінансову участь корпорацій у виборах в США

336
Президент США Барак Обама виступив з різкою критикою рішення Верховного суду про відміну обмежень на фінансову участь корпорацій під час федеральних виборчих кампаній.
"Це справжній удар по демократії", - заявив сьогодні Президент США в своєму щотижневому зверненні до нації, повідомляє Reuters. За словами Б.Обами, "рішення суду створить неконтрольоване надходження замішаних на чужих інтересах грошей в американську демократію".
"У лобістів сумнівних ініціатив з'являться нові важелі, за допомогою яких вони зможуть витрачати мільйони на рекламу і переконання обраних посадових осіб діяти в їх інтересах, і карати тих, хто відмовиться", - підкреслив Президент США.
Нагадаємо, 21 січня 2010 р. Верховний суд США постановив відмінити обмеження на незалежне спонсорування корпораціями федеральних виборчих кампаній, що діють з 1990 р. Це рішення найвищого судового органу США означає, що корпорації отримають можливість безперешкодно витрачати гроші проти того або іншого кандидата на президентських виборах і виборах до конгресу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас