Боргова криза Дубаю "поставить хрест" на швидкому відновленні його ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боргова криза Дубаю "поставить хрест" на швидкому відновленні його ринку нерухомості

Нерухомість
1799
Звернення однієї з головних державних компаній Дубаю до кредиторів з проханням про реструктуризацію її заборгованості і відстрочення виплат із кредитів підірвала довіру інвесторів до емірату і може зашкодити всьому ринку нерухомості ОАЕ.
Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на заяву аналітичної компанії Nomura Holdings Inc. На думку фахівців даної фірми, в 2010 році відновлення ринку нерухомості Дубаю (нагадаємо, що ціни на житло тут в 2009 році впали майже удвічі) не передбачається. Більш того - вартість житлової нерухомості в еміраті може впасти ще нижче, а в Абу-Дабі вона практично не зміниться в порівнянні з минулим роком. Аналітики компанії вважають, що II квартал 2010 року стане нижчою точкою спаду для ринку нерухомості ОАЕ.
Нагадаємо, 25 листопада дубайська державна компанія Dubai World повідомила, що хоче просити у кредиторів піврічного відстрочення із виплати позик. Це призвело до паніки на світових фінансових ринках і побоювань відносно нової економічної кризи.
В результаті уряду Дубаю довелося звертатися за допомогою до уряду Абу-Дабі, який надав їм $17 млрд. Саме на честь цієї події, з чуток, найвищу будівлю в світі - Burj Dubai - було перейменовано в Burj Khalifa (президента ОАЕ і правителя Абу-Дабі звуть шейх Халіфа бін Зайед Аль Нахьян).
Однак, як повідомляє інвестбанк EFG-Hermes Holding SAE, проблеми Дубаю на цьому не закінчилися. Загальна заборгованість емірату може досягати $170 млрд, в два рази перевищуючи суму боргу, оголошену раніше.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас