Швейцарський суд відмовив у видачі США особистих даних клієнтів банку UBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський суд відмовив у видачі США особистих даних клієнтів банку UBS

415
Клієнт швейцарського банку UBS виграв апеляцію з рішення про передачу особистих даних американській владі, повідомляє Reuters.
За постановою адміністративного суду, підписана із США угода поширюється лише на дані про тих клієнтів, які звинувачуються в шахрайстві або важчих фінансових злочинах. В даному випадку клієнт банку не зміг представити податкову декларацію, що не підпадає під визначення шахрайства.
У зв'язку із прийнятим судовим рішенням швейцарський Кабінет міністрів має намір в найближчу середу розглянути питання виконання підписаної з США угоди, говориться в заяві відомства.
Податковий департамент країни наділений правом оскаржити винесену постанову.
В швейцарському судочинстві зараз знаходяться ще 25 справ аналогічного характеру.
Цей випадок став прецедентом - апеляція клієнта UBC була задоволена в повному обсязі.
Переговори американського уряду і швейцарського банку тривали півроку з лютого 2009 року. У результаті в серпні сторони підписали угоду про позасудове врегулювання суперечки. Документ передбачає надання американській податковій службі IRS імена 4450 клієнтів (на рахівницях яких зберігається більше мільйона швейцарських франків ($986,200), підозрюваних в США в ухиленні від сплати податків.
Як повідомило агентству поінформоване джерело, американський уряд продовжив на невизначений час крайній термін добровільного надання даних про доходи, що приховувались, ще для 10 тис. американців, в обмін на відмову від судового переслідування.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас