Ангела Меркель удостоєна медіапремії Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель удостоєна медіапремії Німеччини

86
Канцлер Німеччини Ангела Меркель 22 січня була удостоєна премії німецької преси Media Control за 2009 рік, повідомляє Welt. Церемонія вручення, в якій візьме участь російська оперна зірка Ганна Нетребко, відбудеться в Баден-Бадені 9 лютого.
Премія німецької преси була заснована в 1992 році інститутом дослідження медіаринку Media Control в Баден-Бадені. Вона вручається на підставі опитування серед редакторів провідних німецьких ЗМІ за видатний внесок у громадське і політичне життя.
Премія не передбачає якоїсь грошової винагороди і є керамічною статуеткою скульптора Роланда Юнкера. Лауреатами Media Control ставали Біл і Хіларі Клінтон, Нельсон Мандела, Борис Єльцин, Гельмут Коль, Франсуа Міттеран і Герхард Шредер. Премія за 2008 рік була вручена Далай-ламі.
Як відзначило жюрі, премія присуджується Ангелі Меркель за те, основою міжнародної політики, що проводиться її урядом, є налагодження партнерських відносин, і вона послідовно виступала за захист прав людини.
"В центрі її політичних переконань і дій стоїть людина", - йдеться у висновку жюрі, яке також відзначило зваженість і ґрунтовність політичних рішень, що приймалися канцлером.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас