Штрафи за порушення ПДД можна сплатити через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи за порушення ПДД можна сплатити через інтернет

399
ДАІ спільно з компанією "Онлайн Держ Сервіс" проводять експеримент з впровадження оплати штрафів за допомогою інтернету, повідомила начальник прес-служби ДАІ Ніна Хмельовська.
"Ми пропонуємо порушникам оплачувати штрафи на сайті. Зараз експериментуємо в Києві, аби люди не стояли в чергах. Потім експеримент, можливо, розповсюдимо на регіони", - відзначила Хмельовська.
Для оплати штрафу необхідна платіжна карта і постанова ДАІ про порушення ПДД, повідомляється на експериментальному сайті. Заповнивши спеціальну форму, користувач автоматично сплачує штраф за допомогою переказу грошей з картки на рахунок держказначейства по місцю прописки платника. Підтвердження проведення операції переказу грошей відбувається шляхом отримання квитанції на адресу електронної пошти користувача.
Та не все так просто, як здається. "На мій погляд, ця ідея - рідкісний нонсенс. Я так платити не буду, тому що персональна інформація, швидше за все, там не захищена. Адже потрібно повідомляти свою адресу, ідентифікаційний код і вид порушення. Ще не відомо, до кого ці дані згодом потраплять і як ними скористаються", - упевнений юрист Олексій Святогор.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас