Великобританія втрачає через фінансове шахрайство 48,6 млрд дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія втрачає через фінансове шахрайство 48,6 млрд дол. на рік

Казна та Політика
402
Різні види фінансового шахрайства, у тому числі крадіжки номерів банківських карток, обман страхових компаній і шахрайство з виплатою податків, обходяться Великобританії в 30 млрд. фунтів стерлінгів на рік, повідомляє Бі-бі-сі.
Агентство з боротьби з шахрайством (National Fraud Authority, NFA) уточнило, що в середньому кожен дорослий британець щороку втрачає з вини зловмисників 621 фунт стерлінгів ($1 тис.). При цьому близько 58% всіх випадків шахрайства припадає на державний сектор економіки (17 млрд. фунтів). Найчастіше фінансовий обман практикується при виплаті податків, бюджет Великобританії втратив через це 15,2 млрд. фунтів, або 3% від загальної суми податкових надходжень.
За даними NFA, близько 31% втрат припадає на приватний сектор, перш за все, це стосується сектора фінансових послуг. Його збитки складають приблизно 3,8 млрд. фунтів, у тому числі близько 1 млрд. фунтів "пішли" в результаті шахрайства з іпотекою. 2 млрд. фунтів були втрачені через обман страхових компаній, а останню частину втрат завдало шахрайство з онлайн-банкінгом, чеками і кредитними картками.
Громадян Великобританії щороку обманюють приблизно на 3,5 млрд. фунтів ($5,7 млрд.) на рік, заманюючи взяти участь у різних акціях, лотереях і кредитних аферах. Близько 12% всіх шахрайств було здійснено стосовно споживачів. Влада країни шокована розмірами фінансового шахрайства, адже останній прогноз говорив про те, що його обсяг не перевищить 13 млрд. фунтів ($21 млрд.).
"Завдяки цій життєво важливій інформації, ми зможемо розробити чіткі методи запобігання шахрайству, виявленню і пійманню злочинців. Ми використовуватимемо ці дані для того, щоб визначити, які галузі економіки країни страждають від цього найсильніше" - заявив глава NFA Бернан Хердан.
Британським споживачам порекомендували вживати превентивні заходи з тим, аби не стати жертвами шахраїв. Консультаційна лінія Consumer Direct радить двічі подумати над здійсненням покупки або укладенням договору. Як правило, все, що виглядає занадто добре, щоб бути правдою, є приманкою з боку шахраїв, кажуть в агентстві й радять не здійснювати ніяких операцій, якщо у продавця відсутні повна поштова адреса і номер стаціонарного телефону.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас