Російсько-британська ТНК-ВР домовилася про покупку 118 АЗС в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російсько-британська ТНК-ВР домовилася про покупку 118 АЗС в Україні

Енергетика
853
Російсько-британська ТНК-ВР в грудні 2009 року уклала угоду про придбання товариства з обмеженою відповідальністю "ВікОйл" (Київ), яке володіє в Україні мережею з 118 автозаправних станцій (оператор мережі - компанія "УТН-Схід") в 13 регіонах України.
Про це йдеться в проспекті компанії ТNК-ВР International limited до випуску єврооблігацій на 8 млрд. доларів, текст якого мають в своєму розпорядженні Українські Новини.
"В грудні 2009 року ТНК-ВР уклала угоду про придбання 100% частки в "ВікОйл", компанії, що займаються роздрібним і оптовим продажем нафтопродуктів в Україні", - сказано в повідомленні.
Планується, що операція буде закрита протягом першого кварталу 2010 року (січень-березень), після завершення низки процедур, серед яких отримання дозволу від Антимонопольного комітету України і низки операцій в рамках реструктуризації "ВікОйлу".
Крім 118 АЗС, "ВікОйлу" належить 8 нафтобаз і 122 земельні ділянки (під будівництво АЗС) на різних стадіях розробки.
Станом на 30 вересня 2009 року мережа ТНК-ВР в Україні складалася з 50 власних АЗС і 250 джоберських.
Як повідомляло агентство, мережа АЗС "ВікОйлу" працювала раніше під брендом "Укртатнафта", але зараз проводиться ребрендинг, створюється нова торговельна марка "Formula".
Мережа купує за прямими договорами нафтопродукти стандарту не нижче за Євро-3 в Лисичанського НПЗ (належить ТНК-ВР) і "ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ", а для продажу палива під ТМ "Formula" (бензини - не нижче за Євро-5, дизпаливо - не нижче за Євро-4) - у закордонних постачальників: "Орлен Летува" (раніше "Мажейкю нафта", Литва), Мозирський НПЗ (Білорусь) і STATOIL (Норвегія).
Російсько-британський холдинг ТНК-ВР - одна з найбільших нафтогазових компаній.
Українськими активами цієї компанії управляє "ТНК-ВР Коммерс" (Київ).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас