Інвестори почали вкладати більше грошей у нерухомість Центральної та Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори почали вкладати більше грошей у нерухомість Центральної та Східної Європи

Нерухомість
835
У 2009 році обсяги вкладень в нерухомість Центральної і Східної Європи (регіон ЦСЄ), здійснені інституційними інвесторами, склали €2,5 млрд (це на 75% менше, ніж в 2008 р.). У II півріччі обсяги операцій зросли на 314% в порівнянні з першим, до €2 млрд.
За словами голови відділу досліджень і консалтингу агентства CB Richard Ellis Йоса Тромпа, інвесторів переважно цікавили об'єкти з вигідним місцем розташування, зняті на тривалий термін в оренду "якісними" орендарями.
На частку Центральної Європи припало 56% всіх укладених в регіоні ЦСЄ операцій. Головним чином це стосується таких міст як Прага, Варшава і Бухарест. Частка ринків Південно-Східної Європи, тим часом, склала 12%, Східної Європи - 32%.
Головним чином інвесторів залучали офісні приміщення (44% від загальної кількості операцій), хоча в IV кварталі минулого року різкий стрибок продемонстрував сектор торговельної нерухомості. В результаті на його частку припав 31% операцій за підсумками 2009 року.
Частка сектора промислової нерухомості в загальному обсязі операцій досягла 12%, готельної нерухомості - 8%, повідомляє портал Europe-re.com.
За словами іншого експерта агентства, Павела Шанки, "поліпшення ринкових умов і економічних показників в II півріччі 2009 року дає підстави передбачати, що в 2010 році інвестиційний обіг в регіоні ЦСЄ продовжить зростати".
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас