Goldman Sachs зменшив загальний розмір річних бонусів на 3 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs зменшив загальний розмір річних бонусів на 3 млрд дол

Казна та Політика
202
Американський банк Goldman Sachs заявив, що він "проявив стриманість", зменшивши виплати бонусів своїм топ-співробітникам, хоча середньої заробітної плати $498 тис., як і раніше, достатньо для того, щоб викликати обурення в політичних і профспілкових колах.
Goldman зменшив загальну суму бонусів на $3 млрд. - до $16,19 млрд. Це 35,8% від чистого прибутку компанії, а також найменша відтоді, як Goldman Sachs вийшов на біржу в 1999 р.
Фінансовій директор банку Девід Віньяр заявив у зв'язку з цим: "Ми не закриваємо очі на економічну ситуацію, на біль і страждання, які відбуваються у всьому світі, і ми не глухі до закликів проявити стриманість. Ми почули їх".
Рішення компанії зменшити бонуси допомогло збільшити чистий прибуток за четвертий квартал до $4,95 млрд. або $8,20 на акцію, а річний прибуток склав рекордні $13,39 млрд. Кошти, які не підуть на бонуси, будуть перераховані акціонерам.
Віньяр підкреслив, що не великі бонуси керівникам, а погане управління ризиками стало причиною краху останніх років. В результаті постраждали не лише співробітники, але і керівники компанією. Так, за словами Віньяра, компенсації керівників будуть видані у вигляді акцій, які ті не можуть продати протягом п'яти років. Останні теж отримають велику частину компенсацій у вигляді акцій Goldman Sachs.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас