Прогноз: Через два десятиліття Росія стане найпотужнішою економічною державою Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: Через два десятиліття Росія стане найпотужнішою економічною державою Європи

1202
Через два десятиліття Росія стане найпотужнішою економічною державою Європи, а в світовому рейтингу за цим показником вона вийде на п'яте місце, передбачають фахівці аудиторської та консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers LLP. Доповідь PWC про перспективи світової економіки поширена сьогодні в лондонському Сіті. Другу позицію в Європі-2030 аналітики відводять Німеччині, третю - Франції. У доповіді вводиться поняття "Геополітичної революції" - кардинальної зміни лідерів світової економіки.
На зміну традиційним лідерам - індустріальним державам Заходу, об'єднаним в "сімку" G7 (США, Японія, Німеччина, Франція, Великобританія, Італія і Канада), прийде група країн категорії emerging markets - Е7 (Китай, Росія, Індія, Бразилія, Мексика, Індонезія і Туреччина). На думку PWC, група Е7 порівняється з G7 за сукупним ВВП до 2019 року, а ще через десятиліття, до 2030 р., перевершить його на 30%.
Варто відзначити, що в 2000 р. ВВП "великої сімки" було на 50% більше, ніж ВВП сімки, що "розвивається". Цього року розрив скоротиться вже до 35%, цитує доповідь Business Week.
"Вплив країн E7 вже дуже великий, і наш аналіз показує, що питання вже не в тому, чи зможе E7 обігнати G7, а в тому, коли це станеться", - каже Хоксворт. І тут же сам відповідає на своє запитання: за його підрахунками, Китай зможе обігнати США і назватися найбільшою економікою світу вже до 2020 р. - до того, як старіюче населення почне впливати на темпи зростання країни.
В підсумку до 2030 р. світовий рейтинг економічної потужності виглядатиме так: Китай, США, Індія, Бразилія, Росія, Німеччина, Мексика, Франція і Великобританія.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас