Уоррен Баффет пропонує позбавляти директорів банків, що розорились, всього майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет пропонує позбавляти директорів банків, що розорились, всього майна

988
"Потрібно зробити так, щоб гендиректор банку, що збанкрутував або перейшов під контроль уряду або якому була потрібна допомога, був повністю знищений з фінансової точки зору. Чому він повинен відчувати себе краще, ніж робітник, звільнений з General Motors?", - заявив фінансовий гуру Уоррен Баффет в інтерв'ю Fox Business Network. Генеральний директор повинен діяти як директор з ризиків, додав він, тому за крах банку він повинен відповідати всім своїм майном і навіть майном дружини. Президентові Бараку Обамі варто включити таку вимогу до пакету реформи фінансового сектора, заявив Баффет.
Сам він вже багато років отримує річну зарплату 100 тисяч доларів без будь-яких бонусів, нагадують "Ведомости".
Баффет підтримував Обаму під час передвиборчої кампанії. Президент США, зокрема, закликав обмежити розмір і торговельні операції фінансових компаній, аби знизити ризики. Пропонується заборонити торгувати на власні кошти фінансовим компаніям, які залучають депозити і можуть використовувати їх в ризикованих операціях на ринках.
Далеко не всі керівники банків, що постраждали під час кризи, зазнали фінансових втрат. Стенлі О´Ніл, через якого Merrill Lynch списав в цілому 55,9 млрд доларів, був звільнений в кінці 2007 року з вихідною допомогою 160 млн доларів. Гендиректор врятованого від краху урядом Великобританії Royal Bank of Scotland Фред Гудвін пішов у відставку, але йому передбачається щорічна пенсія 693 тисячі фунтів (1,13 млн доларів).
А ось податок на банки, який минулого тижня запропонував Обама, аби повернути потенційні 90 млрд втрат за програмою допомоги фінансовим інститутам, Баффет не підтримав. Не оподаткують іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac, які стали одними з винуватців іпотечної кризи і були націоналізовані.
"Подивіться на збиток, якого завдали Fannie і Freddie, адже ними управляв конгрес", - заявив Баффет в інтерв'ю Bloomberg, нагадавши, що конгрес відмовлявся реформувати іпотечні агентства, не дивлячись на попередження про те, що їх діяльність і статус можуть спровокувати кризу.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас