Євросоюз розпочав "Європейський рік боротьби із бідністю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз розпочав "Європейський рік боротьби із бідністю"

240
Європейський Союз офіційно відкрив "Європейський рік боротьби з бідністю і соціальною ізольованістю", повідомляє агентство EPD. Прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луіс Родрігес Сапатеро, як представник Іспанії, що головує в ЄС, назвав демографічні зміни найближчих десятиліть найбільшою проблемою. Для літніх, інвалідів, етнічних і релігійних меншин, а також для жінок проблема бідності стоятиме особливо гостро, якщо політики не поставлять нових конкретних цілей із її подолання.
Голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу закликав Євросоюз проявити більше рішучості в боротьбі з бідністю. За його словами, в останні декілька років, хоча і помітні деякі зусилля в цьому напрямі, але Європейському Союзу необхідно налагодити "соціальний діалог" для ефективнішої роботи. Лісабонський договір, за його словами, відкриває в цьому питанні великі можливості.
Баррозу пояснив, що тему боротьби з бідністю можна поділити на дві частини. По-перше, до завдання держав має входити забезпечення населення робочими місцями, а по-друге, необхідно на рівні Євросоюзу розробити нормативи правильного використання ресурсів, повідомляє KNA.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас