Порошенко пропонує голові дипломатії ЄС обговорити аспекти участі України в операції ЄС із протидії піратству — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко пропонує голові дипломатії ЄС обговорити аспекти участі України в операції ЄС із протидії піратству

197
Міністр закордонних справ Петро Порошенко пропонує Високому представникові ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон провести найближчим часом переговори між Україною і Євросоюзом відносно практичних аспектів участі України у військово-морській операції ЄС із протидії піратству біля узбережжя Сомалі "Аталанта".
Як повідомили в прес-службі МЗС, про це говориться в його листі у зв'язку з Указом Президента України №41/2010 "Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 20 листопада 2009 року "Про участь України в операції Європейського Союзу "EU Navfor Atalanta".
Зокрема П.Порошенко відзначає необхідність обговорити питання, пов'язані із залученням українського контингенту до супроводу та охорони цивільних суден від нападів піратів в районі Африканського рогу.
В МЗС також підкреслили, що ухвалення рішення відносно участі України в операції ЄС "Аталанта" є результатом тривалої підготовчої роботи, яка проводилася Міністерством закордонних справ спільно з іншими причетними міністерствами і відомствами України.
Участь в цій операції матиме важливе політичне значення в контексті залучення України до реалізації Європейської політики безпеки та оборони, а також стане вагомим практичним внеском нашої держави в зміцнення безпеки мореплавання, запобігання і протидії піратству, захист прав, свобод і інтересів громадян України, зазначили в зовнішньополітичному відомстві.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко ввів в дію рішення РНБО про направлення бійців спецпідрозділу для участі в операції ЄС із протидії піратству.
Раніше П.Порошенко заявляв, що на першому етапі передбачається участь до 30 осіб, зокрема, представників спецпідрозділу СБУ "Альфа". В той же час, за його словами, розглядається питання про залучення до операції представників спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
За словами П.Порошенка, фінансування участі українських бійців спецпідрозділів проходить за рахунок коштів державного бюджету, яких необхідно близько 30 млн грн. на рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас