Індекси у США впали в четвер на акціях банків, ф'ючерси зростають у п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси у США впали в четвер на акціях банків, ф'ючерси зростають у п'ятницю

Фондовий ринок
105
Американські фондові індекси впали в четвер, акції фінансових компаній подешевшали на тлі банківських ініціатив президента США Барака Обами, повідомило агентство Bloomberg.
Ф'ючерси на індекси США дорожчають в п'ятницю, підвищення їх котирувань склало 0,07-0,11%.
Президент США запропонував обмежити розміри фінансових інститутів країни і обсяги їх торговельних операцій, вважаючи, що ці заходи дозволять обмежити ризики, що переймаються на себе банками.
"Попри те, що фінансова система в даний час є набагато сильнішою, ніж рік тому, вона як і раніше функціонує на основі тих самих правил, які привели її на грань катастрофи", - говориться в заяві Обами, поширеній адміністрацією президента.
Заходи, запропоновані президентом США, передбачають, зокрема, введення обмежень на можливості інвестування коштів фінкомпаніями, а також обмеження на їх розміри. Зокрема, якщо ці пропозиції будуть схвалені Конгресом, банки, що мають вклади громадян, не зможуть володіти хедж-фондами і фондами приватних інвестицій, а їх власні операції на ринку будуть обмежені.
"Банки знаходяться під тиском, і, принаймні, дві недавні ініціативи політиків потенційно утрудняють отримання ними прибутків, - зазначає керівник Boston Advisors LLC в Бостоні Джеймс Гол. - Однією з таких ініціатив є пропозиція про введення спеціального податку для банків, що користувалися коштами TARP, другою, - остання пропозиція Обами".
Вартість акцій Bank of America впала за підсумками торгів в четвер на 6,2%, Morgan Stanley - на 4,2%, Goldman Sachs - на 4,1%, JPMorgan - на 6,6%, Citigroup - на 5,5%.
Між тим, котирування паперів регіональних банків зросли після публікації сильнішої, ніж очікувалося, фінансової звітності KeyCorp і Fifth Third Bancorp. Збитки банків за підсумками четвертого кварталу 2009 року виявилися менш значними, ніж прогнозували експерти.
Акції Fifth Third подорожчали на 6,3%, KeyCorp - на 5,5%, Regions Financial Corp. - на 1,9%.
Папери сировинних компаній подешевшали в четвер услід за падінням цін на нафту, мідь, алюміній і золото. Вартість акцій Alcoa опустилася на 6,4%, Newmont Mining - на 4,2%, Freeport-McMoRan Copper & Gold - на 8,7%.
Негативно вплинули на фондовий ринок також дані про несподіване збільшення кількості заявок на виплати з безробіття в США до максимального за два місяці рівня. Кількість американців, які вперше звернулися за виплатами з безробіття, збільшилась минулого тижня на 36 тис. - до 482 тис., свідчать дані міністерства праці США. Аналітики чекали скорочення числа звернень до 440 тис.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в четвер на 213,27 пункту (2,01%) - до 10389,88.
Standard & Poor's 500 опустився на 21,56 пункту (1,89%), склавши 1116,48.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 25,55 пункти (1,12%) - до 2265,7.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас