Центробанк Греції: Країна повинна залишатись в зоні євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Греції: Країна повинна залишатись в зоні євро

491
Греція повинна залишитися в єврозоні, де її проблеми "буде, однозначно, легше вирішити", а не дозволяти новій валюті девальвувати, що може призвести до зростання інфляції і відсоткових ставок центрального банку. Про це заявив глава грецького ЦБ Гіоргіс Провопулос.
"Введення нової валюти не буде схоже на помах чарівної палички. Її ослаблення збільшить вартість імпорту, підштовхне вгору інфляцію та ускладнить обслуговування зовнішнього боргу, - зазначив Провопулос в інтерв'ю виданню Financial Times. Буде набагато менш дорогим для Греції викоренити свої проблеми в рамках зони євро. Ми вживатимемо необхідні, сміливі дії для вирішення проблем".
Греція повинна активізувати свої зусилля із протидії наслідкам фінансової кризи, яка загрожує перекинутися на інші країни в регіоні. Про це у вівторок заявили фінансові міністри країн ЄС.
Міжнародні рейтингові агентства Moody's, S&P і Fitch вже знизили рейтинг Греції через величезний бюджетний дефіцит і держборг, що перевершує 120% ВВП. При цьому більшість учасників світових фінансових ринків сумніваються, що Афіни зможуть виконати зобов'язання щодо боргів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас