У Черновецького стверджують, що студенти самі напросились прибирати сніг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Черновецького стверджують, що студенти самі напросились прибирати сніг

1577
Перший заступник голови Київської міської держадміністрації Анатолій Голубченко стверджує, що студенти та учні професійно-технічних училищ добровільно погодилися розчищати столичні вулиці від снігу і льоду. Про це А.Голубченко сказав в інтерв'ю журналістам, коментуючи залучення до ліквідації наслідків негоди студентів і учнів ПТУ.
Зокрема, вже вчора в районах міста до прибирання снігу залучалися від 30 до що 135 учнів та студентів, яким вже виповнилося 18 років.
"Нам запропонували допомогу ректори. Добровільно. Ми виділили з резерву лопати, ломи", - сказав А.Голубченко.
За його словами, молодь, причому виключно хлопці, прибиратимуть сніг в середньому годину, максимум, за бажанням, дві. В разі лютих морозів - нижче 20 градусів за Цельсієм - їх не залучатимуть до роботи. Між іншим, для дорослих людей також визначено обмеження: якщо мороз посилиться до 23 градусів і більше, то сніг з вулиць прибиратимуть лише за допомогою машин.
"Це учні самі написали ректорам, що вони хочуть попрацювати", - зазначив А.Голубченко.
На питання, чи не чинитимуть на студентів тиск в разі відмови взяти участь в розчищанні снігу, А.Голубченко запевнив, що такого бути не може.
"Юнаки самі написали ректорам, що вони хочуть попрацювати", - зазначив він.
За його словами, юнакам таким чином приємно активно брати участь в житті міста: "Молодій людині якраз дуже цікаво годинку попрацювати на прибиранні і показати, що він допомагає місту... Це бажання молодих людей", - сказав А.Голубченко.
Що стосується раніше озвученого наміру міської влади залучити до цієї роботи солдат, перший заступник голови КМДА пояснив: "Міністерство оборони нам через газету запропонувало, а коли ми до них звернулися - вони не змогли цього зробити".
Як повідомлялося, 20 січня на засіданні Постійної комісії з питань техногенної екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в місті Києві, яке проходило під головуванням міського голови Леоніда Черновецького, було прийнято рішення задіяти в прибиранні дворів від снігу і льоду в столиці студентів, яким виповнилося 18 років.
Опоненти Л.Черновецького були обурені цією ініціативою столичної влади.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас