МінЖКГ радить у разі неналежного прибирання снігу в дворі вимагати від ЖЕКів перерахунку платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ радить у разі неналежного прибирання снігу в дворі вимагати від ЖЕКів перерахунку платежів

496
Міністерство житлово-комунального господарства радить громадянам, в разі, якщо у дворі житлового будинку не прибирають сніг і не посипають піском проходи, подавати до ЖЕКу акт-претензію про перерахунок платежів за ненадані послуги. Про це повідомили в прес-службі МінЖКГ.
В міністерстві нагадали, що проведення зимових прибиральних робіт передбачене вимогами наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.05 № 76 "Про затвердження Правил утримання житлових будинків і прибудинкових територій". За документом, послуга "Прибирання і вивезення снігу, посипання частини прибудинкової території, призначеної для проходу і проїзду, сумішами проти ожеледі" є складовою послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. До цієї послуги відносяться, зокрема, очищення від снігу і намерзлого льоду зовнішніх майданчиків біля вхідних дверей, прибирання прибудинкових територій від снігу, а в разі ожеледі, обробка тротуарів і пішохідних доріжок спеціальними матеріалами. Крім того, працівники ЖЕКів повинні негайно скидати сніг, який накопичується на дахах.
В МінЖКГ порадили в разі ненадання послуг з прибирання снігу і посипання проходів, звертатись із заявою до житлово-комунального підприємства з вимогою викликати їх представників для фіксації факту ненадання або неякісного надання послуги і для складання акту-претензії. В разі неприбуття представника виконавця впродовж двох днів або необґрунтованої відмови від підписання акту-претензії, жителі мають право скласти і підписати його самостійно.
На підставі акту-претензії житлово-комунальним підприємством приймається рішення про перерахунок платежів за ненадані або неякісно надані комунальні послуги.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас