Coca-Cola може купити "Нидан" і захопити російський ринок соків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coca-Cola може купити "Нидан" і захопити російський ринок соків

643
Coca-Cola вивчає можливість покупки контрольного пакету в четвертого за розмірами російського виробника соків "Нидан", повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.
Якщо операція відбудеться, Coca-Cola обжене на російському ринку соку свого головного конкурента - компанію PepsiCo. Сума операції може скласти близько $300 млн.
Британський фонд Lion Capital виставив на продаж 75% відсотків "Нидана".
Зараз Coca-Cola готує заявку до Федеральної антимонопольної служби. Заступник генерального директора "Нидана" Михайло Подлазов заявив, що компанією цікавиться декілька крупних російських і іноземних гравців.
Міноритарні власники - засновники компанії, за інформацією джерел, не збираються продавати свої частки. На "Нидан" окрім Coca-Cola претендують "Вімм-Білль-Данн" і пивоварна компанія "Балтика", котра нещодавно запустила виробництво безалкогольних напоїв.
Coca-Cola володіє в Росії виробником соків "Мултон" - бренди "Добрий" і Rich. "Нидан" виробляє продукцію під брендами Caprice, Caprice Tea, "Моя сім'я", "Сокос", "Чемпіон", "Так!". За оцінками експертів, американська компанія, в разі закриття операції з "Ниданом", зможе зайняти 36% російського сокового ринку, обійшовши PepsiCo на 4%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас