Barclays та Lloyds знадобиться 25 млрд фунтів нового капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Barclays та Lloyds знадобиться 25 млрд фунтів нового капіталу

239
Двом лідерам британського банківського сектора - Barclays Plc і Lloyds Banking Group Plc - може знадобитись до 25 млрд фунтів стерлінгів ($41 млрд) нового капіталу для виконання нових вимог про банківські резерви, повідомило агентство Bloomberg.
Найбільшому іпотечному банку Великобританії Lloyds необхідно залучити близько 7,8 млрд фунтів, стверджує Matrix Corporate Capital. За даними Credit Suisse, Barclays може знадобитися до 17 млрд фунтів.
Базельський комітет з банківського регулювання працює над реформою вимог до банківського капіталу, які можуть набути чинності в 2012 році. Регулятори хочуть, аби банки підвищили не лише обсяги, але і якість капіталу, аби запобігти повторенню фінансової кризи.
В листопаді і грудні Lloyds розмістив умовні конвертовані облігації (contingent convertible bonds, CoCo) більш ніж на 8 млрд фунтів. Ці облігації конвертуються в акції, якщо коефіцієнти достатності капіталу банку опускаються нижче 5%. Зараз коефіцієнт достатності капіталу першого порядку (Tier 1) Lloyds становить 8%. Капітал першого порядку, окрім акцій, включає гібридні цінні папери, що мають властивості і акцій, і боргових паперів.
Коефіцієнт достатності капіталу першого порядку Barclays в разі введення Базельським комітетом нових правил впаде з поточних 9,6% до 5%. Для того, щоб підняти показник хоч би до 8%, банку буде потрібно 17 млрд фунтів додаткового капіталу, вважає аналітик Credit Suisse Джонатан Пірс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас