Найбільше грошей у французьких бутиках витрачають українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше грошей у французьких бутиках витрачають українці

2437
Українські туристи очолили рейтинг найбільш марнотратних покупців за кількістю одноразово витрачених грошей в елітних магазинах Франції.
Ці дослідження компанії "Global Refund" показали, що на одну людину в одному магазині за день українці витрачали 1487 євро, обігнавши, таким чином, вихідців із Саудівської Аравії (1435 євро). Найчастіше туристи купують одяг, на другому місці за популярністю - годинники і прикраси.
Якщо брати загальну кількість витрачених грошей, а не на одну людину, то тут пальму першості отримали китайці, які обійшли лідерів торішнього рейтингу - росіян. Під час шопінгу у Франції в 2009 році китайські туристи залишили у французьких бутіках 158 млн. євро. В середньому китайський турист витрачав в одному і тому ж магазині 1045 євро. В основному жителі Сходу купують модний одяг (87% від всіх витрат), причому більше 90% всіх покупок здійснюють в Парижі.
Витрати російських туристів в порівнянні з 2008 роком знизилися на 22,7%, досягнувши лише 111 млн. євро. В середньому в одному і тому ж модному магазині росіянин залишав 1055 євро.
На третьому місці опинилися японці. Їх витрати у Франції зросли на 16,7% і досягли 99 млн. євро. Американці зайняли четверте місце (64 млн. євро).
Підрахунок здійснювався лише серед туристів з країн, що не входять до Євросоюзу. При виїзді з ЄС вони мають право отримати в аеропорту податкове відшкодування - за умови, що вони зроблять в одному і тому ж магазині покупки на певну суму і віддадуть при вильоті відповідні чеки.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас