Росія переводить резерви із американських доларів у канадські — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія переводить резерви із американських доларів у канадські

Казна та Політика
13263
Російський Центробанк повідомив, що почав скуповування канадських доларів і облігацій, аби диверсифікувати свої резерви. На думку аналітиків, цей хід може означати зростаючу тенденцію до диверсифікації всіх активів центробанків країн, що розвиваються. Центробанки прагнуть перевести частину доларових вкладень в інвестиції, номіновані у валютах країн, економіка яких пов'язана з сировинними товарами, наприклад в австралійські долари, пише Financial Times.
Заступник голови ЦБ Олексій Улюкаєв заявив, що ЦБ РФ вкладатиме в канадські депозити та облігації, номіновані в канадських доларах. У ЦБ Росії не уточнили, яку частку резервів збираються вкласти в подібні активи. Але аналітики вважають, ця цифра може досягти $9 млрд або 2% від всіх золотовалютних резервів.
За словами Адама Коула з RBC Capital Markets, крок російського ЦБ не можна назвати важливим, якщо дивитися на нього окремо від всіх інших країн. Але на сьогодні він може бути частиною набагато ширшого тренду. "Якщо це вважати показником активності інших ЦБ, то це структурно дуже позитивно для валют країн з сировинною економікою, таких як Канада та Австралія", - говорить Коул.
На сьогоднішній день Росія - третя в світі за обсягами золотовалютних резервів. На кінець грудня вони досягли $439 млрд. З початку ралі на фондових ринках в березні минулого року вони зросли на 14%. До цих пір всі валютні резерви ЦБ були в рівній мірі поділені між доларами і євро.
Нагадаємо, в грудні минулого року Джим Флаерті, глава фінансового відомства Канади, заявив, що Китай і Росія, котрі володіють великими валютними резервами, можуть почати купівлю канадських доларів з метою захисту від падіння курсу долара США.
"Мене зовсім не здивує, якщо Китай і Росія займуть дещо більшу позицію в канадських доларах, ніж раніше, - зазначив Флаерті під час інтерв'ю в своєму офісі в Оттаві. - Я чекаю, що країни, що діють у світовому масштабі, активніше інвестуватимуть у валюти, які зараз є надійними".
В 2009 р. канадський долар подорожчав відносно долара США на 15%.
"Рівень держборгу в Канаді є найнижчим зі всіх країн G7, що робить канадський долар досить безпечним об'єктом інвестицій", - підкреслив Флаерті.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас