Керівництво "Arcelor Mittal Кривий ріг" запевняє прем'єра в продовженні роботи із підвищення зарплат і безпеки праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво "Arcelor Mittal Кривий ріг" запевняє прем'єра в продовженні роботи із підвищення зарплат і безпеки праці

417
Адміністрація Криворізького гірничо-металургійного комбінату "Arcelor Mittal Кривий ріг, найбільшого підприємства гірничо-металургійного комплексу України, продовжує займатися питаннями підвищення заробітної плати працівників, а також реалізує політику поліпшення стандартів охорони здоров'я і безпеки праці.
Як повідомляється в прес-релізі "Arcelor Mittal Кривий ріг, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час відвідин підприємства в четвер проінформувала керівництво меткомбінату про необхідність враховувати підвищення вартості життя в питанні заробітних плат працівників.
За підсумками поїздки прем'єр-міністра прес-служба меткомбінату повідомила, що підприємство "недавно почало переговори з профспілками з питання внесення змін до колективного трудового договору, в плані підвищення заробітної плати".
"Переговори тривають, про зміни в колективному трудовому договорі буде оголошено пізніше", - констатується в прес-релізі.
При цьому наголошується, що "Arcelor Mittal Кривий ріг" залишається вірним своїм зобов'язанням за договором купівлі-продажу, зокрема, в соціальній сфері. Так, за даними "Металургпрому" (Дніпропетровськ), на яких посилається прес-служба, середня заробітна плата по меткомбінату є найвищою по галузі: на "Arcelor Mittal Кривий ріг" вона на рівні 3,518 тис. грн., в середньому по галузі - 3,145 тис. грн. за станом на листопад 2009 року.
"Arcelor Mittal Кривий ріг" продовжуватиме в 2010 році послідовну політику поліпшення стандартів охорони здоров'я і безпеки праці на підприємстві, соціальний діалог і стабільний розвиток конкурентоспроможності компанії", - резюмує прес-служба.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Ю. Тимошенко, виступаючи в четвер перед трудовим колективом "Arcelor Mittal Кривий ріг", зажадала від власників меткомбінату з 1 січня 2010 року підвищити зарплату працівників підприємства на 25%.
За її словами, відповідне рішення власник повинен прийняти до кінця поточного місяця. Після ухвалення такого рішення прем'єр-міністр, у свою чергу, пообіцяла розглянути можливість продовження участі підприємства в меморандумі з металургами.
ВАТ "Arcelor Mittal Кривий ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.
Основними ринками збуту металопродукції підприємства є регіони Близького Сходу, Європи, Африки, Алжиру, ЄС і Східної Європи.
Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн. при стартовій ціні 10 млрд грн., після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий ріг", пізніше - в "Arcelor Mittal Кривий ріг".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас