У НТКУ немає грошей на трансляцію Олімпіади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НТКУ немає грошей на трансляцію Олімпіади

318
Національна телерадіокомпанія України може відмовитися від трансляції зимової Олімпіади-2010 у Ванкувері через відсутність коштів, повідомив президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка.
"Вчора я одержав від президента Національної телерадіокомпанії України лист, в якому, зокрема, йшлось про те, що вперше, напевно, за всі роки незалежності не проводитиметься трансляція через відсутність фінансування", - сказав він на прес-конференції в четвер в Києві.
За словами Бубки, на перший квартал 2010 року Національна телерадіокомпанія України для трансляції Олімпійських і Паралімпійських ігор отримала лише 429 тисяч гривень з необхідних 9,6 мільйона гривень.
За словами Бубки, аби вирішити питання з фінансуванням на найближчому засіданні уряду міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко "зробить необхідне звернення до прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко". "Я і виконком НОК звернемось до Верховної Ради і президента", - пообіцяв Бубка.
Нагадаємо, зимова Олімпіада-2010 стартує в канадському Ванкувері 12 лютого, коли відбудеться урочиста церемонія відкриття Ігор і олімпійський вогонь спалахне над стадіоном Бі-Сі Плейс. Естафета олімпійського вогню стартувала 22 жовтня 2009 року в грецькому місті Олімпія.
До програми Олімпійських ігор включені змагання із15 дисциплін, в яких буде розіграно 86 комплектів винагород. Олімпіада-2010 триватиме більше двох тижнів і закінчиться урочистою церемонією закриття 28 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас