Конвертаційний центр на Житомирщині "відмив" 100 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конвертаційний центр на Житомирщині "відмив" 100 мільйонів гривень

Кримінал
435
Співробітники податкової міліції Державної податкової адміністрації в Житомирській області 20-21 січня затримали 9 жителів Київської, Житомирської, Черкаської областей за підозрою в організації центру конвертації, який спеціалізувався на відмиванні грошей у особливо великих розмірах.
Про це повідомив начальник податкової міліції ДПА в Житомирської області полковник Віктор Максимишин.
За його словами, центр конвертації був виявлений і ліквідований під розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом несплати податків у особливо великих розмірах, відносно однієї з крупних будівельних фірм міста Житомира.
За останні півроку через рахунки фіктивних фірм цього центру було переведено у готівку більше 100 мільйонів гривень. Послугами цього центру конвертації користувалися фірми різного профілю діяльності і різних форм власності, у тому числі і державні різних регіонів країни.
Під час спецоперації, в якій брали участь більше 100 співробітників податкової міліції Житомирської області, проведено більше 40 обшуків в офісах фірм і за місцем проживання фігурантів справи і організаторів центру. Вилучено більше 70 печаток фіктивних фірм, понад 100 одиниць оргтехніки, готівка, документи "чорної" бухгалтерії, які свідчать про злочинну діяльність.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас