У Великобританії відкривається урядовий статистичний веб-сайт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії відкривається урядовий статистичний веб-сайт

138
У Великобританії відкривається новий урядовий веб-сайт data.gov.uk, на якому громадяни зможуть дізнатися необхідну інформацію про стан справ в країні різноманітних питань і тем.
В травні минулого року за ініціативою президента Барака Обами в США був запущений аналогічний сайт data.gov, на якому користувачі можуть отримати необроблені статистичні дані, а також скласти свої таблиці, карти і зрізи на підставі інформації, що цікавить їх. Прикладу США незабаром послідували Австралія і Нова Зеландія.
За словами творців data.gov.uk, найцінніше в ньому - це ті культурні зміни, символом яких він є. Традиційно уряду властива "інформаційна жадібність", що, на думку професора Найджела Шедболта, одного з розробників сайту, неправильно. "Державні органи зобов'язані публікувати свої дані, якщо у них немає вагомих причин цього не робити", - вважає професор. Він навів у якості інформації, обов'язкової для публікації, дані перепису населення, земельного кадастру і картографічну інформацію. Британський міністр фінансів Стівен Тіммс заявив, що запуск сайту приведе до створення нових можливостей для бізнесу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас