Тимошенко вимагає від керівництва "Арселор Міттал Кривий Ріг" із січня підвищити на 25% зарплату його працівникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко вимагає від керівництва "Арселор Міттал Кривий Ріг" із січня підвищити на 25% зарплату його працівникам

790
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від керівництва та інвесторів гірничо-металургійного комбінату "Арселор Міттал Кривий Ріг" з 1 січня підвищити на 25% зарплату його працівникам.
Про це говориться в повідомленні управління зв'язків зі ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів.
"Я зажадала, щоб з 1 січня 2010 року зарплата була піднята на 25%", - заявила Тимошенко під час зустрічі з працівниками цього підприємства.
Крім того, за її словами, Кабмін також зажадав від інвесторів невідкладно виконати всі пункти інвестиційної угоди.
"Ми вимагаємо від них невідкладних дій з виконання всіх соціальних зобов'язань", - підкреслила Тимошенко.
При цьому вона додала, що в разі, якщо керівництво підприємства не виконає ці вимоги, уряд залишає за собою право позбавити підприємство пільг і преференцій, передбачених меморандумом, підписаним раніше між Кабміном і підприємствами гірничо-металургійного комплексу.
Тимошенко нагадала, що за цим меморандумом Кабмін знизив ціну на газ, коксівне вугілля і транспортні перевезення для підприємств галузі.
Крім цього вона зазначила, що уряд прийняв рішення дотувати підприємства цієї галузі з державного бюджету, а натомість вимагає неухильно дотримуватись соціальних зобов'язань перед працівниками таких підприємств, зокрема не знижувати заробітну плату і не звільняти їх співробітників.
Як повідомляло агентство, вранці 21 січня Тимошенко відбула до Дніпропетровської області для зустрічі з працівниками "Арселор Міттал Кривий Ріг".
В жовтні 2008 року Кабмін підписав меморандум про взаємодію з підприємствами ГМК і хімпрому, в якому узяв на себе зобов'язання ввести мораторій на підвищення тарифів на електроенергію і залізничні вантажоперевезення для цих підприємств.
В той же час підприємства повинні були не допустити скорочення своїх співробітників і вжити заходів із мінімізації скорочення обсягів виробництва і збереження працездатності своїх виробничих потужностей.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас