"Газпром" подвоїть обсяг закупівлі газу в Азербайджану в 2011 році, до 2 млрд куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" подвоїть обсяг закупівлі газу в Азербайджану в 2011 році, до 2 млрд куб. м

Енергетика
182
Сьогодні в центральному офісі ВАТ "Газпром" відбулась робоча зустріч голови правління Олексія Міллера і президента Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки (ДНКАР) Ровнага Абдуллаєва. На цій зустрічі обговорювалися питання, пов'язані з початком перших в історії співпраці двох країн постачань азербайджанського природного газу до Росії, повідомляє прес-служба російської компанії.
Під час цієї зустрічі сторони дали високу оцінку домовленостям, що успішно реалізуються, відзначивши, що "Газпром" і ДНКАР будуть і надалі послідовно розвивати енергетичний діалог між Росією та Азербайджаном.
Олексій Міллер ще раз підкреслив особливість контракту - відсутність верхньої планки обсягів закупівлі газу в Азербайджані і підтвердив готовність "Газпрому" купувати стільки газу, скільки ДНКАР зможе надати.
Зазначимо, що основним результатом зустрічі стала домовленість про те, що вже в поточному році "Газпром" придбає в два рази більше азербайджанського газу, ніж спочатку передбачалося - 1 млрд куб. м замість 500 млн, а в 2011 році обсяг постачань буде ще в два рази більшим, і складе близько 2 млрд куб. м.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас