Китай запроваджує цензуру на sms — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запроваджує цензуру на sms

292
Користувачі з Пекіна і Шанхаю не зможуть відправити повідомлення, якщо воно містить "незаконну або хворобливу" інформацію, повідомив китайський оператор China Mobile. Оператор додав, що в разі порушення абоненти будуть тимчасово усунені від користування послугою sms, а адресат не зможе прочитати повідомлення.
Все відправлені повідомлення автоматично перевірятимуться операторами на наявність заборонених "ключових слів", список яких компанії надала китайська поліція. Також абоненти можуть зіткнутися з підвищеною увагою поліції, якщо з боку інших абонентів надходитимуть скарги. Які саме слова увійшли до чорного списку, не повідомляється.
Однак, як стало відомо, повідомлення перевірятимуться спеціальною програмою, і в разі виявлення підозрілих слів, оператор особисто перевірятиме його зміст. Програма відбиратиме повідомлення, ґрунтуючись на 13 критеріях, розроблених дев'ятьма відділами центрального уряду Китаю.
Нагадаємо, що Китай вводить цензуру і в інтернеті: у 2009 р. китайський уряд оголосив про початок кампанії із боротьби з вульгарністю і порнографією в Інтернеті, яка повинна призвести до очищення світової мережі від "шкідливих" сторінок.
В грудні 2009 р. Китай знову підкреслив, що планує підсилити контроль над зарубіжними інтернет-сайтами, аби запобігти проникненню до Китаю порнографічної та іншої нелегальної інформації, заявив представник Загальнокитайської асоціації інтернету
В свою чергу Google, Yahoo і Microsoft спільно з декількома правозахисними організаціями і інвестиційними компаніями оголосили про підписання загального зведення правил відносно ведення бізнесу в Китаї та низці інших країн. За прийнятими правилами, компанії перевірятимуть політику країн відносно прав людини, перш ніж починати в них свій бізнес. Також вони зобов'язалися поважати і всіляко захищати свободу слова своїх користувачів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас