Росія має намір в березні скликати конференцію з реформування СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія має намір в березні скликати конференцію з реформування СНД

354
Росія має намір в березні скликати конференцію з реформування Співдружності незалежних держав (СНД). Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Росії Ігор Шувалов на міжнародній конференції "Росія і світ: виклики нового десятиліття".
"Я зі своїми колегами вже почав об'їжджати держави СНД. Ми отримуємо інформацію від лідерів і держав СНД, як би вони бачили модернізацію цього формату. Я гадаю, що трохи згодом буде скликана спеціальна конференція. Це буде на початку березня. І ми тоді будемо про це детальніше говорити", - сказав І.Шувалов.
Він вважає, що модернізація СНД - це важливе питання, яке стоїть на порядку денному.
"Якщо раніше заявлялося про те, що на початку 90-х років СНД було форматом, який не мав допустити повторення югославського сценарію, то зараз СНД - це формат, якого потребувало саме життя для забезпечення реальних інтеграційних процесів", - вважає він.
І.Шувалов нагадав, що в 2010 році Росія є головою Співдружності.
"Ми почали роботу з тим, аби активізувати економічне співробітництво держав, які до неї входять. Вже готовий проект договору СНД про зону вільної торгівлі, який відповідає найвищим міжнародним стандартам", - повідомив він.
На його думку, базові принципи на просторі СНД можуть бути приблизно такими ж, які планується закласти в відносини з Євросоюзом.
"Таким чином, ми прокладаємо міст через ЄЕП до інших держав СНД для формування спільного економічного законодавства з тим, аби база розвитку бізнесу на всьому цьому просторі була єдиною", - сказав перший віце-прем'єр.
"Через паралельний рух на цих двох напрямах ми в перспективі зможемо підійти до широкого економічного простору, що охоплює країни, які входять і в ЄС, і в СНД", - упевнений він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас