FT: Німеччина просуває главу Бундесбанку в президенти ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Німеччина просуває главу Бундесбанку в президенти ЄЦБ

184
Німеччина веде активну кампанію з обрання глави Бундесбанку Акселя Вебера президентом Європейського центрального банку (ЄЦБ), пише Financial Times.
Термін повноважень чинного президента ЄЦБ Жана-Клода Тріше завершується в 2011 році. Основними претендентами на цю посаду вважаються А.Вебер і глава італійського центробанку Маріо Драгі.
Разом з тим наразі ведуться напружені переговори про те, хто ж займе другий за значимістю пост в ЄЦБ - віце-президента.
Як повідомили Financial Times джерела в уряді ФРН, країни єврозони схиляються до того, щоб призначити віце-президентом ЄЦБ голову центрального банку Португалії Вітора Констансіу. На думку німецьких чиновників, це розчистить А.Веберу дорогу до президентського крісла, бо держави єврозони, швидше за все, "виберуть (головою - прим. ІФ-АФІ) представника з Центральної чи Північної Європи, аби зрівноважити присутність Південної Європи".
Однак дипломати Євросоюзу ухильно заявляють, що поки рано вважати призначення В.Констансіу вирішеною справою, хоча, за деякими даними, Франція збирається підтримати кандидатуру португальця.
"Ми високо цінуємо цього кандидата", - заявив один з французьких чиновників.
Між тим у передвиборній боротьбі за пост віце-президента ЄЦБ Італія підтримує главу центрального банку Люксембургу Іва Мерша. Як заявив представник Італії, "якщо віце-президентом ЄЦБ буде обраний представник Середньої Європи, шанси Драгі на президентських виборах різко зростуть".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас