Російська митниця заборонила ввозити мобільні телефони та ноутбуки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська митниця заборонила ввозити мобільні телефони та ноутбуки

2404
З 1 січня 2010 року російська митниця заборонила ввезення стільникових телефонів, ноутбуків, безпровідних Bluetooth-гарнітур та інших пристроїв, що використовують алгоритми шифрування, повідомив представник компанії, який постачає техніку до Росії.
Ситуація виникла в результаті угод Росії, Білорусі та Казахстану про Митний союз, що набули чинності 1 січня. Техніка, що містить пристрої і алгоритми шифрування і криптографії, тепер повинна проходити реєстрацію через так звану нотифікацію відомства, яке відповідає в своїй країні за безпеку. Але назви відомств в документах не вказані.
"Логічно передбачити, що в Росії таким відомством є ФСБ, але в самій ФСБ говорять, що для реєстрації техніки їм потрібна постанова уряду. А митниця тепер вимагає зареєстроване в профільному відомстві повідомлення, і формально вона права", - цитує Forbes слова директора департаменту комунікацій російського офісу Samsung Дмитра Кузнецова.
Російська асоціація товаровиробників електропобутової і комп'ютерної техніки (РАТЕК) надіслала листи керівникам Митного союзу і веде консультації з ФСБ і чиновниками Мінпромторгу, повідомив представник асоціації Антон Гуськов.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас