Кабмін може вимагати перерахунку "зимових" тарифів ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може вимагати перерахунку "зимових" тарифів ЖКГ

Казна та Політика
1042
Міністерство з питань житлово-комунального господарства пропонує Кабінету Міністрів України ініціювати проведення перевірок порушень вимог Закону України "Про благоустрій населених пунктів" і за їх результатами змусити житлово-експлуатаційні контори здійснити перерахунок тарифів у зв'язку з наданням населенню послуг з прибирання снігу на вулицях міст. Про це повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.
Таке доручення міністерство пропонує уряду дати Державній інспекції з питань житлово-комунального господарства і планує, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні Кабінету Міністрів.
"Наприклад, в Києві Держжитлокомунінспекція встановила масові порушення при проведенні зимових прибиральних робіт на прибудинкових територіях. Через неадекватні дії влади Києва виникли значні перешкоди для руху пішоходів і транспорту, що створило загрозу життєдіяльності міста", - сказав Міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко.
За його інформацією, з 17 грудня 2009 до 14 січня 2010 року в травмпункти Києва звернулися майже 5,5 тисяч осіб, що отримали травми на обмерзлих дорогах і тротуарах міста.
Міністр також повідомив, що Держжитлокомунінспекція розробила форму Акту претензій за неналежне надання або ненадання послуг за утриманням будинків і прибудинкових територій, на підставі якого ЖЕКи муситимуть зробити перерахунок тарифів за неотримані послуги з прибирання снігу.
Крім того, за словами О.Кучеренка, Держжитлокомунінспекція надасть громадянам необхідну методичну і юридичну допомогу для оформлення перерахунків.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас