Обама має намір запропонувати заходи щодо обмеження розміру і бізнесу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама має намір запропонувати заходи щодо обмеження розміру і бізнесу банків

249
Президент США Барак Обама має намір запропонувати заходи, що передбачають, як очікується, введення обмежень на розмір банків і проведення ними ризикованих операцій, повідомляє The Wall Street Journal.
Завдання Обами - запобігти формуванню таких великих фінансових інститутів, що вони піддають ризику економіку в цілому і спотворюють конкуренцію. Поки невідомо, які точно обмеження на розмір бізнесу банків може запропонувати Білий дім.
Також, як очікується, Обама публічно підтримає ідею введення обмежень на проведення банками власних операцій на ринку і встановлення "китайських стін" між різними напрямами бізнесу кредитних організацій.
Як пише газета, нові правила можуть заборонити банкам управляти хедж-фондами, вкладати гроші в нерухомість.
За своїм духом ці ідеї йдуть у руслі заходів, зроблених після "Великої Депресії", коли в США був законодавчо розділений власне банківський та інвестиційний бізнес. Це розділення діяло до 1999 року.
Найбільший вплив всі ці пропозиції, якщо вони будуть реалізовані на практиці, можуть мати на Bank of America Corp., Wells Fargo & Co., J.P. Morgan Chase & Co., Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup Inc.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас