Nokia запатентувала гнучкий мобільник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia запатентувала гнучкий мобільник

1018
Фінська корпорація Nokia запатентувала гнучкий мобільний телефон. Для управління гаджетом користувачам доведеться згинати і деформувати корпус пристрою, повідомляє Infox.
За наданою інформацією, розміщеною на сайті бюро з реєстрації патентів і торговельних марок США, новий вид пристроїв матиме гнучкий корпус і гнучкий дисплей, що дозволить користувачам складати свої телефони в будь-якому напрямі.
Втім, можливість зміни форми стане не лише надійним захистом від механічних пошкоджень, але і дасть можливість по-новому взаємодіяти з пристроєм. У патенті Nokia описується новий спосіб управління мобільним телефоном, що передбачає виконання різних функцій за допомогою згинання гаджета.
Наприклад, аби з гутаперчевого мобільника знайти в інтернеті адресу найближчого бару, досить зігнути корпус пристрою так, щоб він нагадував пивну банку, введення запиту "найближчий ресторан" здійснюється за допомогою складання телефону у вигляді чаші, а пошук готелю почнеться, якщо надати апарату форму даху.
Документ, що закріплює за Nokia права на використання нової технології, датується 2008 роком. Варто зазначити, що раніше представники фінської корпорації вже говорили про масовий випуск гнучких телефонів - правда, за їхніми словами, зручні мобільники стануть стандартом лише в 2015 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас