Болгарські гірськолижні курорти зазнають збитків через страйки грецьких фермерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарські гірськолижні курорти зазнають збитків через страйки грецьких фермерів

852
З минулого тижня, коли перші повідомлення про блокаду болгарсько-грецького кордону лише почали просочуватись у ЗМІ, кількість туристів на головних зимових курортах Болгарії різко зменшилась.
Найбільших втрат зазнали такі популярні гірськолижні курорти, як Санданські і Банско, а також цілий південно-західний регіон Болгарії, повідомляє Sofia Echo. Річ у тому, що грецькі туроператори почали відмовлятися від резервацій в болгарських готелях, оскільки не упевнені в тому, що грецькі туристи зможуть перетнути кордон.
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов зажадав від Євросоюзу €10 млн за те, що грецькі фермери заблокували два з трьох пропускних пунктів на болгарсько-грецькому кордоні. Консул Болгарії в Афінах Пламен Іванов відвідав один з КПП, але не зумів переконати фермерів прибрати трактори.
Страйки грецьких фермерів, що вимагають виділити дотації на їх продукцію і компенсувати низькі закупівельні ціни, почалися в понеділок. Окрім перекритого кордону з Болгарією, фермери заблокували своїми тракторами і вантажівками ключові шосе в Греції.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас