Український фондовий ринок впав у середу на зовнішньому негативі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фондовий ринок впав у середу на зовнішньому негативі

Фондовий ринок
140
Українські фондові майданчики закрилися в "червоній зоні" на тлі погіршення зовнішньої кон'юнктури: індекс "Української біржі" впав на 1,52% - до 1652,99 пункту, індекс ПФТС - на 0,31%, до 630,97 пункту.
Як повідомив інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Сергій Пилипенко, початок торгів в Україні в середу був досить млявим, котирування мінялися мало.
При цьому, традиційно після добрих результатів на виборах президента кандидата Віктора Януковича високий попит мали акції металургійних підприємств ("Азовсталі", Єнакіївського металургійного заводу), які демонстрували внутрішньоденне зростання в межах 1-2%.
Проте, за його словами, зниження на європейських і російських майданчиках додало впевненості "ведмедям" і багато гравців почали фіксувати прибуток.
Пилипенко додав, що падіння посилилося після виходу слабкої макростатистики і суперечливих звітів американських банків: кількість новобудов виявилася нижчою від очікувань аналітиків, а індекс цін виробників у грудні зріс на 0,2% (експерти прогнозували, що значення показника не зміниться). В той же час, звітність Bank of New York і Wells Fargo перевищила прогнози, а ось фінрезультати Morgan Stanley і Bank of America виявилися значно гіршими від очікувань інвесторів.
Як відзначив експерт, у зв'язку зі слабкою макростатистикою і суперечливими звітами американських банків, основні фондові індикатори США демонстрували впевнене зниження на відкритті (1,2-1,7%). "Крім того, торги на інших світових біржах також проходять в негативній зоні, що формує негативну зовнішню кон'юнктуру перед завтрашнім відкриттям українського ринку", - повідомив Пилипенко.
На "Українській біржі" в середу аутсайдерами дня стали акції Крюковського вагонобудівного заводу (-4,58%), концерну "Стирол" (-3,70%) і "Донбасенерго" (-2,89%), проте обсяги торгів по них були низькими.
Негативно позначилася на котируваннях "Укрнафти" новина про аукціон, що не відбувся, з продажу нафти: за підсумками дня акції "Укрнафти" просіли на 2,46%.
Максимальну ліквідність показали акції "Укрнафти" (обсяг 6,9 млн грн.), Єнакіївського метзаводу (5,4 млн грн.) і "Азовсталі" (4 млн грн.). При цьому акції "Азовсталі" подешевшали на 0,44%, що є кращим результатом, ніж в інших паперів індексного кошика, а акції Єнакіївського металургійного заводу за підсумками торгів показали нульову динаміку.
Безумовним лідером зростання стали акції Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча - на 5,4% при обсязі 0,9 млн грн.
На "Українській біржі" в середу було укладено 1671 угоду на 35,5 млн грн.
На ПФТС цього дня найбільший обсяг торгів пройшов з акціями "Азовсталі" (ціна зросла на 0,3%) - на 2,3 млн грн., "Укрнафти" (подешевшали на 2,06%) - угод на 1,6 млн.грн., "Центренерго" (подорожчали на 1,14%) - укладено угод на 1,5 млн грн.
В цілому на ПФТС в середу було укладено операцій з акціями на суму 11,653 млн грн.
Як повідомив старший аналітик інвестиційної компанії Phoenix Capital Андрій Нестерук, на іноземних ринках акцій українські папери також показали переважно негативну динаміку.
Лідером падіння за середу стали акції Ferrexpo - на 4,5 %, також подешевшали акції Astarta - на 1,8%. За даними Phoenix Capital, зростання показали лише котирування компаній газового сектора - Cadogan Petroleum і Regal Petroleum, які додали 4,7% і 3,4% відповідно, після падіння впродовж останніх декількох сесій.
Крім того, продовжують зростати акції ТММ на новинах про вихід непоганої неаудированої фінансової звітності відповідно до українських стандартів.
Вартість акцій девелопера КДД залишилася без змін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас