Уряд запровадив на 2010/2011 МР державне цінове регулювання на сухе молоко і вершкове масло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд запровадив на 2010/2011 МР державне цінове регулювання на сухе молоко і вершкове масло

Аграрний ринок
404
Уряд України затвердив перелік об'єктів державного цінового регулювання на 2010/2011 маркетинговий рік, доповнивши його сухим молоком і вершковим маслом, повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник.
"Кабінет міністрів затвердив перелік об'єктів, з яких держава, можливо, здійснюватиме інтервенційні заходи. Єдина відмінність переліку від поточного року це те, що ми доповнили його сухим молоком і вершковим маслом", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" після засідання Кабінету міністрів в середу в Києві.
Міністр зазначив, що держрегулювання на молочні продукти зокрема для того, аби шляхом закупівлі цієї продукції до державного інтервенційного фонду не допустити обвалу цін в літні періоди.
Як повідомлялося, уряд щороку визначає перелік об'єктів державного цінового регулювання, закупівлю або реалізацію яких залежно від ситуації на ринку здійснює Аграрний фонд. На об'єкти держрегулювання встановлюються мінімальні і максимальні інтервенційні ціни, які служать індикатором для здійснення Аграрним фондом фінансових і товарних інтервенцій.
На 2009/2010 МР до переліку об'єктів державного цінового регулювання увійшли тверда і м'яка пшениця, зерно змішане пшениці та іржі (меслин), жито озиме і ярове, ячмінь, пшеничне і житнє борошно, кукурудза, а також буряковий цукор-пісок.
В 2009 році Аграрний фонд купив до державного продовольчого резерву за спотовими контрактами 286,2 тис. тонн зерна урожаю 2009 року на суму 379,7 млн грн., тим самим повністю виконавши поставлене перед ним завдання, повідомляється в інформації Міністерства аграрної політики.
Аграрний фонд торік також надав аграріям позики на суму 753,57 млн грн. під заставу 1 млн тонн зерна, також реалізував майже 2,3 млн тонн зерна на суму 2,75 млрд грн.
За дорученням уряду, фонд в минулому році також реалізував аграріям 10 тис. тонн дизпалива, хлібопекарським підприємства - 427,9 тис. тонн пшеничного і 69,4 тис. тонн житнього борошна, провів інтервенції цукру в обсязі 36 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас