В Німеччині з'явиться мережа банків для мусульман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині з'явиться мережа банків для мусульман

155
В німецькому Маннхаймі незабаром відкриють перший на території Німеччини мусульманський банк, який функціонуватиме відповідно до етичних норм Корану, повідомляє The Lockal.
Відкриття банку Kuveyt Tuerk Beteiligungsbank, головні офіси якого розташовуються в Кувейті і Туреччині, заплановано на березень 2010 року. Очікується, що поступово кількість німецьких філій може зрости до десяти.
Мусульманський банк в Маннхаймі буде орієнтований, перш за все, на роботу з приватними клієнтами. Наголошується, що на півночі ФРН вже діє іранський банк, але він займається переважно обслуговуванням крупних експортних операцій.
Як пише The Lockal, мусульманські банки, які керуються етичними принципами Корану, не встановлюють судних відсотків, замість цього клієнти роблять простий внесок, а також не інвестують в підприємства і фірми, діяльність яких суперечить ісламським розпорядженням.
Зокрема, мусульманські банки не вкладають кошти в компанії, які пов'язані з виробництвом і збутом алкоголю, свинини або озброєнь. Ризиковані спекуляції та інвестиції також не вітаються.
Представники розташованого у Франкфурті-на-Майне інституту Ісламських банків і фінансів сподіваються, що таке дотримання етичних норм в перспективі зможе залучити в Kuveyt Tuerk Beteiligungsbank не лише клієнтів мусульман. Крім того, наголошується, що відкриття мережі мусульманських банків у ФРН допоможе інтеграції іммігрантів мусульман в німецьке суспільство.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас