Павленку вже не вистачає 2 млрд на реконструкцію "Олімпійського" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павленку вже не вистачає 2 млрд на реконструкцію "Олімпійського"

Казна та Політика
1118
Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко переконаний, що в червні-липні 2011 року національний спортивний комплекс "Олімпійський" буде введено в експлуатацію.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні парламенту під час заслуховування інформації уряду про стан підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Павленко зазначив, що будівельно-монтажні роботи на НСК будуть завершені в грудні 2010 року. Він підкреслив, що на сьогоднішній день терміни проведення робіт виконуються.
За словами міністра, кошторис будівництва в сумі 2 млрд. 114 млн. грн. затверджено, але його необхідно збільшити.
"Ми розуміємо, що ця цифра за підсумками першого кварталу виконання будівельно-монтажних робіт має бути відкоригована у бік збільшення", - підкреслив він, додавши, що сьогодні працюють відповідні експертні групи, які аналізують "аби вийти на об'єктивнішу цифру".
Павленко зазначив, що торік було передбачено фінансування на 1 млрд. грн. і профінансовано більш ніж на 60%. В той же час він заявляє, що це "не вплинуло на темпи будівельно-монтажних робіт".
Разом з тим, народний депутат України Равіль Сафіуллін (фракція Партії регіонів) зазначив, що ТСК із перевірки дотримання законодавства України при проведенні реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" констатує недотримання термінів виконання робіт на стадіоні. Він також зазначив, що монтаж конструкцій навісу над трибунами стадіону, яка важить 8,5 тисяч тонни, повинна здійснювати дніпропетровська фірма "Майстер профі", яка "не має досвіду роботи" в цій сфері. Сафіуллін сказав, що генеральний проектувальник підкреслював це, але дана позиція не була взята до уваги.
Сафіуллін також зазначив, що немає нормативних документів, які б передбачали будівництво злітно-посадкового майданчика для вертольотів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас