Східна Європа відновиться після кризи швидше від Західної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східна Європа відновиться після кризи швидше від Західної

Казна та Політика
569
Темпи зростання економіки в країнах Східної Європи перевищать в 2010 році швидкість відновлення в Західній Європі, вважає член ради Європейського центрального банку (ЄЦБ), глава Банку Австрії Евальд Новотни.
"Якийсь час переважала думка, що відновлення в Центральній і Східній Європі буде повільнішим, ніж в Західній. Проте, як ми зараз бачимо, це дуже песимістичний погляд. Насправді в 2010 році багато країн регіону покажуть вищі темпи зростання, ніж в Західній Європі", - цитує агентство Bloomberg слова Новотни.
Член ради ЄЦБ чекає, що Чехія, Угорщина і Польща незабаром підвищать прогноз ВВП на поточний рік на тлі підйому експорту, викликаного відновленням споживчого попиту в Західній Європі. На даний момент Угорщина чекає збільшення ВВП на 0,6% в 2010 році після падіння на 6,7% торік.
Темпи зростання ВВП Чехії можуть досягти 2%, заявив в середу заступник президента центрального банку Чехії Мирослав Сингер. Раніше очікувалося підвищення показника на 1,4%.
Польща - єдина країна Євросоюзу, що уникнула рецесії, - доки чекає зростання економіки цього року на 1,8%, але може переглянути прогноз динаміки ВВП в найближчі тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас