Європейські індекси зросли у вівторок на 0,3-1%, Stoxx 600 досяг максимуму 15 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси зросли у вівторок на 0,3-1%, Stoxx 600 досяг максимуму 15 місяців

Фондовий ринок
73
Європейські фондові індекси зросли у вівторок другий день поспіль - на 0,3-1%, повідомляє агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 піднявся за підсумками торгів на 0,8% - до 260,26 пункту, максимального значення на закриття ринку з жовтня 2008 року.
Підтримку європейському фондовому ринку надала інформація про те, що американська Kraft Foods поліпшила пропозицію на покупку Cadbury Plc до 840 пенсів за акцію, оцінивши компанію, таким чином, в 11,9 млрд фунтів стерлінгів ($19,7 млрд).
Нова пропозиція Kraft на 9% вища від попередньої, і рада директорів Cadbury рекомендувала акціонерам прийняти покращену пропозицію.
Вартість акцій Cadbury зросла на 3,6%.
Папери Burberry, одного з провідних світових виробників товарів класу "люкс", подорожчали на 8,3%. Компанія збільшила оборот у третьому фінансовому кварталі на 15%, її сукупна виручка зросла до 380 млн фунтів стерлінгів ($624 млн), тоді як аналітики чекали підвищення до 342,75 млн фунтів.
"Ми впевнені в продовженні позитивного тренду в першому півріччі 2010 року, - відзначає Френк Ніколас з Natixis Asset Management в Парижі. - В поточному кварталі можливі приємні сюрпризи у сфері корпоративної звітності".
Котирування акцій фармацевтичних компаній підскочили у вівторок на тлі збільшення інтересу інвесторів до компаній, прибутки яких найменшою мірою залежать від темпів зростання економіки. Підіндекс Stoxx 600, в розрахунок якого входять папери представників цього сектора, піднявся на 1,6%, що стало максимальним підвищенням серед 19 галузевих груп індикатора.
Папери Sanofi-Aventis подорожчали на 1,8%, GlaxoSmithKline - на 1,9%, AstraZeneca - на 1,7%.
Негативним для ринку стало повідомлення про падіння індексу довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, в січні за підсумками четвертого місяця поспіль. Значення показника знизилося до 47,2 пункту з 50,4 пункту в грудні, тоді як аналітики чекали його зменшення до 50 пунктів.
Крім того, інфляція у Великобританії прискорилася в грудні до рекордного рівня. Споживчі ціни в країні зросли на 2,9% в річному численні - це максимум з початку відстежування показника за сучасною методикою в 1997 році.
"Дані про високу інфляцію у Великобританії підвищили чекання, що Банк Англії розгляне можливість підвищення процентних ставок", - відзначає стратег Dolmen Securities Стівен Тейлор.
Котирування акцій європейських банків впали за підсумками торгів у вівторок на прикрій звітності американського Citigroup Inc. Один з найбільших банків США зафіксував у четвертому кварталі 2009 року чистий збиток у розмірі $7,6 млрд, або 33 центи на акцію, у зв'язку з витратами на погашення заборгованості перед державою.
Збиток Citigroup від операцій, що тривають, склав 34 центи на акцію, тоді як аналітики в середньому прогнозували цей показник на рівні 30 центів на акцію.
На цьому фоні акції Societe Generale подешевшали на 1,4%, Lloyds - на 1,7%.
Ціна паперів машинобудівного концерну Alstom опустилася на 2,5%. Виручка компанії в третьому фінансовому кварталі зросла до 4,69 млрд євро, але не виправдала середній прогноз експертів в 4,81 млрд євро.
12 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи зросли у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас