Китай заборонив деяким банкам з недостатньою капіталізацією видавати позики та обмежив загальний обсяг кредитування в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заборонив деяким банкам з недостатньою капіталізацією видавати позики та обмежив загальний обсяг кредитування в країні

325
Влада Китаю винесла ухвалу щодо низки банків про обмеження обсягів кредитування через їх недостатню капіталізацію. Крім того, загальний обсяг кредитування в країні не повинен перевищити в нинішньому році 7,5 трлн. юанів ($1,1 трлн.).
Деякі кредитори не відповідають нормативним вимогам, у тому числі і щодо розміру капіталу. Голова Комісії з регулювання банківської діяльності КНР Лю Мінкан уточнив в інтерв'ю Bloomberg, що його відомство не просить всі китайські банки обмежити обсяги запозичень. Йдеться про окремі установи, яким вже направлені відповідні розпорядження.
"Ми маємо низку нормативних вимог для забезпечення розумного нагляду. Тим банкам, які не відповідають цим стандартам, ми відправили розпорядження про обмеження кредитування", - сказав Лю.
Напередодні прем'єр Держради КНР Вень Цзябао заявив, що Китай "добре управлятиме" темпами зростання кредитування після їх рекордного збільшення до 9,59 трлн. юанів у 2009 році. Це призвело до зростання "бульбашок" на ринку активів і до погіршення якості кредитів. Центробанк Китаю минулого тижня вперше за півтора роки підняв частку депозитів, які банки мають виділити у вигляді резервів.
"Це гра, в яку банки грають з Комісією. Фінансові установи раніше збільшили обсяг кредитування з розумінням того, що уряд посилюватиме кредитну політику в 2010 році. Ринок не дуже здивований таким кроком", - вважає аналітик Nomura International HK Ltd. Мау Янь, який рекомендує інвесторам купувати акції банків Industrial&Commercial Bank of China Ltd., Bank of China Ltd. і China Construction Bank Corp.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас