Глава Банку Англії закликає до метаморфоз G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Банку Англії закликає до метаморфоз G20

347
"Група двадцяти" (G20) має розвивати процедури голосування і провести перетворення для того, щоб стати керівним органом для Міжнародного валютного фонду (МВФ), підсилюючи його легітимність і сприяючи збалансованості зростання світової економіки, заявив глава Банку Англії Мервін Кінг.
Він висловив стурбованість тим, що відновлення глобальної економіки почало збільшувати дисбаланс у торгівлі, і попередив, що сили протекціонізму піднімуться, якщо країни не займуться питаннями незбалансованості зростання і розрегульованості реальних курсів валют, пише The Financial Times.
"Є ризик, що країни в зв’язку з безвихіддю введуть односторонні і врешті згубні протекціоністські рішення", - заявив М.Кінг.
Він відзначив, що репутація G20 може незабаром постраждати, якщо держави, які входять до групи, не підуть далі простих розмов один з одним. На G20 припадає близько 90% світового виробництва.
"Посмішки на родинних фотографіях, що відзначають присутність на міжнародних зустрічах, не є заміною конкретних дій", - сказав глава Банку Англії.
Основною темою його виступу стала думка про те, що країни з додатним сальдо зовнішньої торгівлі - Китай та інші азіатські держави, Японія, Німеччина й експортери нафти - "мають розширювати внутрішній попит і дозволяти скорочуватися торговельному профіциту".
Хоча М.Кінг підкреслив, що це легше сказати, ніж зробити, він попередив, що країни з низькими заощадженнями, такі як США і Великобританія, більше не зможуть грати роль споживача "останньої інстанції". "Це вимагатиме змін в цінах і, що найочевидніше, в реальних курсах валют", - сказав глава британського ЦБ.
Він сказав щодо G20, що її "легітимність і лідерство збільшилося б, якби ми побачили відображення думки також і інших країн".
"Це може бути досягнуто, якщо метаморфози перетворять G20 на керівний орган для МВФ і в той же час дозволять отримати процедуру голосування для прийняття рішень", - відзначив М.Кінг.
"Якщо держави не працюватимуть разом для скорочення "надто високих для збереження" дисбалансів, кризи того чи іншого вигляду на фінансових ринках відбуватимуться практично напевно", - сказав глава Банку Англії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас