МВФ не вважає, що зниження рейтингу Греції призведе до розпаду єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не вважає, що зниження рейтингу Греції призведе до розпаду єврозони

481
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан заявив, що єврозона витримає потрясіння, викликане зниженням кредитного рейтингу Греції. Це сталося наступного дня після того, як фінансові міністри ЄС висловили стурбованість можливим поширенням проблем на борговому ринку Європи.
"Це серйозна проблема, - повідомив Стросс-Кан сьогодні в інтерв'ю Bloomberg Television, кажучи про ситуацію з грецьким бюджетом. - Але я не вважаю, що вона призведе до розпаду зони євро". Стросс-Кан підтвердив також, що країни світу не повинні різко ослабляти заходи стимулювання економіки, оскільки це може підштовхнути їх назад до періоду спаду.
Греція має активізувати свої зусилля щодо протидії наслідкам фінансової кризи, яка загрожує перекинутися на інші країни в регіоні. Про це вчора заявили фінансові міністри країн ЄС. Міжнародні рейтингові агентства Moody's, S&P і Fitch вже знизили рейтинг Греції через величезний бюджетний дефіцит і держборг, що перевищує 120% ВВП. При цьому більшість учасників світових фінансових ринків сумніваються, що Афіни зможуть виконати зобов'язання за боргами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас