Великі компанії повертаються на ринок злиття і поглинань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі компанії повертаються на ринок злиття і поглинань

591
Активність на американському ринку злиття і поглинань набирає обертів. Придбання Kraft Foods британською Cadbury за $19 млрд. стало ще одним знаком зростання упевненості у великих компаній в швидкому відновленні економіки після глобального економічного спаду.
"Це обнадійливий знак для економіки, - говорить Пітер Морічі, економіст з Університету штату Меріленд, про зростання обсягу нових поглинань. - Це зазвичай означає, що інвестори упевненіші при прийнятті на себе ризиків у сфері фінансування корпоративного злиття".
Союз Kraft і Cadbury, який буде суперником Mars в битві за звання найбільшої кондитерської компанії в світі, відбувся за іншими помітними оборудками, здійсненими в останні місяці, наприклад, купівля Berkshire Hathaway оператора залізниць Burlington Northern Santa Fe Corp. і придбання корпорацією Exxon Mobil провідного американського розробника нетрадиційних газових ресурсів XTO Energy Inc.
Поки дуже рано говорити, що ринок М&А відновився повністю - загальна кількість операцій трохи відрізняється від рівня минулого року, вартість операцій торік була удвічі меншою, ніж в 2007 р. Проте збільшення участі великих компаній є доброю ознакою, вважають експерти. У перші тижні цього року активність у секторі злиття і поглинань в США зросла майже в три рази до $58,6 млрд. проти $22 млрд. за той же період торік, за даними Dealogic.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас